Ungstekt fläskfillé med grönsaker

4 personer

 

 

Du ska behöva

 

1 hel fläskfilé

Lite original senap (inte sött)

Salt

Peppar

Delikates paprika krydda

5 större potatisar

1 msk oliv olja

2 lök

3 klyftor vitlök

2 morötter + andra grönsaker (t.ex. gröna bönor, ärtor, brokolli, paprika osv.)

 

 

Gör så här

  1. Smörja köttet med senap, salta den och sätt lite svart peppar och röd paprika kryddor och stoppa den i back formen (hels med locket, annars det är bra att använda aluminiumfolie för första 30 minuter).
  2. Skär lök i halv ringar, hacka vitlök och skär morötter, paprika och andra grönsaker i bitar ca 2 cm. Skär potatisar i längsnitt i mitten och sedan gör ca 3 mm tjocka bitar.
  3. Blanda alla grönsaker och stoppa i back formen till köttet sätt på de salt, peppar och paprika kryddor och lite oliv olja och lite vatten
  4. Stek alltihop i ungen på 200-220 grader ca 40-45 minuter (efter 30 min vänd köttet om).

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

The old witch world

Travel Matlagning Samhällstema, art och design

RSS 2.0