Ungstekt fläskfillé med grönsaker
4 personer
Du ska behöva
1 hel fläskfilé
Lite original senap (inte sött)
Salt
Peppar
Delikates paprika krydda
5 större potatisar
1 msk oliv olja
2 lök
3 klyftor vitlök
2 morötter + andra grönsaker (t.ex. gröna bönor, ärtor, brokolli, paprika osv.)
Gör så här
- Smörja köttet med senap, salta den och sätt lite svart peppar och röd paprika kryddor och stoppa den i back formen (hels med locket, annars det är bra att använda aluminiumfolie för första 30 minuter).
- Skär lök i halv ringar, hacka vitlök och skär morötter, paprika och andra grönsaker i bitar ca 2 cm. Skär potatisar i längsnitt i mitten och sedan gör ca 3 mm tjocka bitar.
- Blanda alla grönsaker och stoppa i back formen till köttet sätt på de salt, peppar och paprika kryddor och lite oliv olja och lite vatten
- Stek alltihop i ungen på 200-220 grader ca 40-45 minuter (efter 30 min vänd köttet om).
