Tiramisu

2010-03-23 @ 18:45:42 • Kommentarer (1)PermalinkRecept-efterrätterTrackbacks ()



Jag känner ingen som inte älskar tiramisu. Kremig mascarpone med grädde och biskotter doppade i kaffet känns som paradiset på tungan.
Förberedelse tid: 20 min
Portioner: ca 10
Du ska behöva:
3 dl vispgrädde
1 mascarpone
florsocker eller 1 msk kondens. mjölk
1 tsk rum eller bayles
instant kaffepulver
1 paket italienska tiramisu biskvi
2 msk kakaopulver
Gör så här:

Blanda mascarpone med socker eller kondens. mjölk, lite rum eller liquer. Rör om ordentligt. Vispa grädde och blanda sedan försiktig med mascarpone. Koka upp vatten och blanda det med kaffepulver och häl i lite rum. Häll lite kräm i medel lång brödform och släta ut det. Doppa tiramisu socker bisqvi i kaffet och lägg de på crème. Häll igen lite kräm över biskviter och släta ut det och fortsätt så här. Sista laget ska vara kräm. Låt tiramisu villa i kylskåpet ca 3 timmar. Men bäst smakar den nästa dag då alla smak gifter sig perfekt med varandra.

Grekisk Dolma

2010-03-04 @ 20:33:18 • Kommentarer (0)PermalinkRecept-förrätterTrackbacks ()


Du ska behöva (ca 14 pc):

Förberednings tid: 90 minut

Koktid: 60 minut

14 vinner blad

1 mugg rund ris

1 färsk chili frukt

2 schallotten lök

1 msk fint hackad persilja

1 msk riven parmesan

5 bitar sol torkade tomater

Salt, malen svart peppar, malen spis kummin, lite röd paprika krydda

1 tsk tomat puré

1 msk färsk pressad citron saft

Oliv olja

 

Gör så här:

Finhacka schallotten lök, persilja och chili och blanda det ihop med sköljt ris och tillsätt citron saften. Varma ca 1 msk oliv olja i kastrollen och fräs ris blandning lite tills oljan absorberas. Häll i 1 dl vatten och låt den koka bort. Häll ris blandningen tillbaka till skålen du har använt innan. Tillsätt kryddor, salt, tomat puré och parmesan. Blanda allt ihop. Skölja vinner blad ordentligt med varmt vatten och pressa sedan vatten ut. Gör en liten rulle och placera den i nedre delen av vinner bladen. Vik blad kanter över riset och rulla sedan ihop. Placera alla dolma rullar bredvid varandra i kastrollen och lägg en talrik ovanpå och sätt någon vikt på den. Häll sedan vatten över talriken och koka up ca 1 timme.

Dolma smakar best med tzatziki.