Spaghetti a la carbonara

2009-10-07 @ 16:24:33 • Kommentarer (0)PermalinkRecept-pastarätterTrackbacks ()

Igår var vi sugna på pasta så det blev Spaghetti a la Carbonara. Det är alltid så gott om man gör det rätt. Hmmmmmmmm

Till såsen ska du behöva:
1 ägg
1 vispgrädde
lite parmesan
1 msk smör
lite rökt sidfläsk (du kan hitta den på Lidl. I Italien heter den Pancetta men det är detsamma.)
1 mindre lök
muskat ött
vit peppnar
salt

Blanda grädde med ägg, tillsätt riven parmesan, salt och peppar och riva lite muskat nött. Skär rökt sidfläsk (eller bacon) och lök i bitar. Steka lök med sidfläsk på stekpannan och när är lök som glass häll ägg med grädde i och smör. Det får inte kokas längre än 1 minut. Sedan blanda det med pasta. Godast är det med spaghetti.

Smaklig maltid.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback