Tiramisu
Jag känner ingen som inte älskar tiramisu. Kremig mascarpone med grädde och biskotter doppade i kaffet känns som paradiset på tungan.
Förberedelse tid: 20 min
Portioner: ca 10
Du ska behöva:
3 dl vispgrädde
1 mascarpone
florsocker eller 1 msk kondens. mjölk
1 tsk rum eller bayles
instant kaffepulver
1 paket italienska tiramisu biskvi
2 msk kakaopulver
Gör så här:
Blanda mascarpone med socker eller kondens. mjölk, lite rum eller liquer. Rör om ordentligt. Vispa grädde och blanda sedan försiktig med mascarpone. Koka upp vatten och blanda det med kaffepulver och häl i lite rum. Häll lite kräm i medel lång brödform och släta ut det. Doppa tiramisu socker bisqvi i kaffet och lägg de på crème. Häll igen lite kräm över biskviter och släta ut det och fortsätt så här. Sista laget ska vara kräm. Låt tiramisu villa i kylskåpet ca 3 timmar. Men bäst smakar den nästa dag då alla smak gifter sig perfekt med varandra.