Telefonsamtal – Jag ringer dig imorgon

2009-11-26 @ 15:55:41 • Kommentarer (3)PermalinkDagbokTrackbacks ()

Quo vadis Sverige? Den sista tiden händer det mer och mer att folk lovar mig att de ska ringa senare men det händer ingenting. Nu pratar jag inte om kompisar men om företag, hälsocentral eller läkare.

Jag tyckte att det här var mer i arabiska länder att folk säger ok, ok och det händer ingenting och att man måste ringa tusen gången och påminna om saken. Mina erfarenheter har visat, att det är tvärtom.  Svenska folket säger ok och gör ingenting. De vill träffa er och avtala mötestid men ringer inte tillbaka inte ens i tid de har lovat. Och det gäller tyvärr också läkare som arbetar på hälsocentralen. Man får inte besöka dem men de ska ringa up patienten i vis tid som sjuksköterskan bokar. Men det är nästan två veckor och läkaren har inte ringt. Jag skulle komma också på en intervju. Företag ägare har ringt mig själv och skulle ringa två dagar senare för att avtala tid. Ingen har ringt. Då har jag skrivit e-mall. I svaret som jag har fått tillbaka stod att tjänsten var tillsätt av någon annan som kan arbeta mycket bra med datorer men det kan jag också och inte bara med MS Office. Tycker ni att det är seriöst?

Inte jag.

Jag har varit sju månader i Egypten och har arbetat där. Jag har gjort mycket bra erfarenhet med folket där. Dem flesta Egyptierna har gjort som de har lovat, åtminstone till mig. Visst fanns där folk på receptionen som har lovat och har inte gjort någonting. Det har hänt mest när de inte förstod på riktig vad jag säger.

Det vore toppen om någon Svensk kan förklara mig vad är det som har hänt med samhället?  Varför kan folk inte mer hålla et löfte? Är det så svårt att lyfta luren?

Hembakad franska

2009-11-23 @ 04:13:52 • Kommentarer (1)PermalinkRecept - bakelseTrackbacks ()


På sistone har jag bakad mycket franska. Det är billigare och godare än de som man köper på affären. Recept kommer från Tjeckien och jag förbättrade det lite grand.
7 större bullar
Gräddningstid: 20 minuter
Gräddningstemperatur: 190 grader

Du ska behöva:                                                     
2,7 dl vatten
2 msk mjölkpulver
1 msk salt
1 msk socker
175 g durum vettemjöl
200 g vetemjöl
30g smör
1 jäst
solroskärnor eller också pumpakärnor

Gör så här:
Blanda ljumt vatten med mjölk pulver, socker och jäst. Sikta allt durum vetemjöl i en skål och tillsätt salt. Smelt smör och tillsätt den i skålen till vetemjöl. När jäst börjar jästa i vatten tillsätt den i skålen med vettemjöl och vispa den. Blanda i solroskärnor eller också pumpakärnor, sikta långsamt vetemjöl och bearbeta deget. Tillsätt så mycket vetemjöl du behöver att göra en fint deg. Det kan variera litegrand. Forma ut bullar och låt de gästa ca 40 minuter. När de är fina och stora stoppa de i ungnen och grädda ca 20 minuter.

Smycke vinter kollektion - nyheter

2009-11-19 @ 01:36:55 • Kommentarer (2)PermalinkSmyckeTrackbacks ()


Två nya stycker har kommit i min vinter kollektion. Vi ska se om det blir något mer. Det beror också på era intresse.
Det är så svårt att göra en bra foto av smycke idag. Det är nästa inget dagensljus. Så jag är glad att jag har fotoshop och kan leka med och göra bilder mer intressanta. Jag har verkligen roligt med det men man måste ha tålamod.

Smycke - ny kollektion vinter 2009/2010

2009-11-17 @ 21:50:52 • Kommentarer (5)PermalinkSmyckeTrackbacks ()

Hejsan,

Jag vill visa er en del av min vinterkollektion 2009/2010 som jag har gjort de sista dagarna. Det blir snart Jul och det är dags att tänka på julklappar. En halsband eller örhänge till en tjej eller en kvinna är aldrig besvikelse. Jag har inspirerat mig med kläder som hänger idag i butiker och har skapat kollektion som skulle hundraprocent matcha med era nya plagg och kanske även med dem gamla.

 

Om ni vill veta detaljer eller jag har missat en färg eller ni har andra önskan kontakta mig gärna via e-mall:

andrea.ohlsson@volny.cz

 

Jag tar inga beställningar via blogg men ni kan gärna kommentera min kollektion här.

 

Alla smycke är handtillverkad original och är tillverkade av glaspärlor.

 

 

Crème fresh efterrätt med inlagda aprikoser och blåbär

2009-11-16 @ 22:23:46 • Kommentarer (2)PermalinkRecept-efterrätterTrackbacks ()


Om ni är sugna på någonting sött eller det ska komma ett besök till er och ni vill inte baka prova det här:

Du ska behöva:

250 g kvarg (1 pack kesella)

450 g crème fresh

6 msk gelatinpulver

3 dl saft från aprikoser

½ burk aprikoser inlagda i socker

Lite flor socker

1 msk rum eller rum arom

3 msk blåbär

1 packet Tiramisu biskvi

2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Koka up saft från aprikoser och tillsätt lite socker. Häll färdig gelatin i formen och låt svalka. Vispa grädde och tillsätt kvarg, crème fresh, florsocker och rum. Blanda allt långsam och ordentligt (få ej vispas). Kära aprikoser i ca 3 mm tunna skivor och lägg de i form av cirklar på gelatin i formen och lägg blåbär mellan de. Häll över lite kräm, släta till. Blanda lite aprikos saft med lite rum och doppa lite biskvin i den och lägg de bredvid varandra. Häll över de lite kräm och släta till. Lägg aprikos skivor bredvid varandra och häll över lite kräm och slät till. Sedan fortsätt med biskvin igen. Smula halva packet biskvi sonder. Smält smör i stekpannan och tillsätt smultna biskvier, ta bort från spisen och rör om så länge smöret inte absorberas i biskvier. Häll det över kräm och pressa det lite till kräm. Stoppa det allt i frysen för en halv timme och sedan låt det stå i kylskåpet ungefär en timme. Sedan ska du lägga en fatt över formen och vända det om.

 

 

 

Finns det ett jobb för mig någonstans?

2009-11-10 @ 16:07:15 • Kommentarer (1)PermalinkDagbokTrackbacks ()

Det vore toppen om det dyker ett jobb, ringer hos mig på dörrarna och säger:
Hejsan, jag är ditt nya jobbet. Välkomen.

Jag vore så himla glad. Tja, jag har tappat lite motivation att söka jobbet. Hoppas att jag får den snart igen och äntligen hittar jag någonting. Det är tråkigt att vara helt utan pengar. Ingen A-kassa, inget bidrag bara en lön till två personer och det räcker bara att betala fakturor och äta.

Schnitzel alla Hollandäs

2009-11-10 @ 15:49:23 • Kommentarer (0)PermalinkRecept-kötträtterTrackbacks ()

Den här maten tyckte jag om när jag var liten. Det är väldigt enkelt och snabbt att göra. Om jag inte har lust till en större matlagning då köper jag köttfärs och gör Schnitzel Hollandäs. Hos min make blev det en succé.

5 stycken

Matlagnings tid: 30 min

Du ska behöva:

400 g grisköttfärs

100 g fint riven mild ost

Salt, svart peppar, muskat nött

1 ägg

Ströbröd

Gör så här:

Lägg köttfärs, ägg och ost i en större skål och tillsätt salt och peppar. Rör om det ordentligt med händerna och riva i lite muskat nött.

Gör större frikadeller och panera de i ströbröd. Sedan stek de het olja på stek pannan från både sidor tills det får gyllene färg.

De skakar godast med potatis mos eller bara kokta potatisar med smör. Om det blir någonting över då kan du äta de också kalla bara med bröd.

Pasta alla Gabriel

2009-11-07 @ 01:41:29 • Kommentarer (0)PermalinkRecept-pastarätterTrackbacks ()

När jag jobbade under Moto GP i Tjeckien som tolk träffade jag en italiensk kock som gav mig ett recept. Jag har ingen aning vad det heter och därför skriver jag pasta alla Gabriel. Alltså han heter så.

4 personer
matlagnings tid: 30 min

Du ska behöva
500 g pasta Penne rigate
1,5 - 2 burkar krossade tomater
salt, svart peppar, fint malen rosmarin, 1 chili eller pirri piri
1 större morot
1/2 lök
50 g rökt sidfläsk
20 gröna oliver
lite olja
lite vit vin
riven parmesan

Gör så här:
Koka upp vatten. Hacka lök, sidfläsk och morot. Sätt 1 msk olja i stek pannan och stek lök och sidfläsk tills börja lök vara gyllene. Efter tillsätt moroten och om vatten redan kokar så stoppar du pasta i vatten och glöm inte salta den. Pasta skulle inte vara överkokt och den skulle sköljas med kallt vatten.
Tillsätt lite vit vin och krossade tomater tillsammans med kryddor och koka tills morot är mjuk. Sedan blanda pasta i såsen och tillsätt parmesan. Rör om och stek det alltihop på pannan ca 2 minuter.


Allt i lila

2009-11-07 @ 01:24:27 • Kommentarer (0)PermalinkSmyckeTrackbacks ()

Lila är en färg som är redan andra säsong in. Så blev mina smycken också lila. Själv har jag skaffat mig en lila tröja och t-shirt för vinter säsong för att vara också in:-)

Nya smycken

2009-11-04 @ 23:47:23 • Kommentarer (0)PermalinkSmyckeTrackbacks ()

Jag har lovat att publicera min ny produktion. Tja, min svärmor har redan såld några innan jag har hunnit att fotografera de. Men här finns de nyaste. Om ni tycker om och är intresserade att äga ett original skriv gärna i kommentarer och bifågar din e-mail.