Middag och eld show på torget

2010-02-28 @ 15:01:08 • Kommentarer (0)PermalinkDagbokTrackbacks ()

Igår åt vi på indiska restaurangen Goa. Det var gott som vanligt. Vi har aldrig fått någon dåligt mat där. Sedan gick vi till torget och såg lite av eld show. Det var verkligen tråkigt. Sedan läste jag i Östersunds tidningar att hela vinterfestivalen kostade 5,5 miljoner kronor därav art belysning och eld show kostade hälften. Det är riktig synd att radhuset kastar bort så mycket pengar för så någonting tråkigt. Aktiviteter i vinterparken för familjen och barn är helt ok att investera. Annars kan jag tänka mig att en konsert med en värld känd artist t.ex. Anna Stacia eller U2 skulle kosta samma pengar eller också mindre. Varje familj kunde fåt en eller två biljetter gratis för sådana pengar. Hm, men det kommer aldrig att hända. Eller man kunde få några biljetter till Storsjöbadet gratis. Det har också renoverats och folk går inte ditt på grund av priser.

 

Nytt jobb

2010-02-26 @ 15:36:05 • Kommentarer (1)PermalinkDagbokTrackbacks ()

Hejsan allihopa,

det blir en stor fest för mig under helgen därför att jag har fått äntligen nytt jobb. Jag ser verkligen fram emot och känner mig så glad. Det har gått så fort. SÅ jag öppnar min lilla flaska champagne och skålar…

Fashion

2010-02-18 @ 03:00:32 • Kommentarer (0)PermalinkDagbokTrackbacks ()

Jag älskar två färger turkos och röd och därför lekte jag med mode kollage några timmar.

http://www.polyvore.com/cgi/profile?.out=rss&id=1361502
Och här är de bästa pryllar jag har hittat.Stark couscous med grönsaker

2010-02-17 @ 16:50:30 • Kommentarer (0)PermalinkRecept-pastarätterTrackbacks ()


Du ska behöva/ 2 pers

100 g couscous

Gröna ärtor (djup frysta)

1 morot

1/2 lök

1 klyfta vitlök

1 msk tomatpuré

1/2 färsk chili peppar

15 cm purjolök

1 msk kikärtor

1 msk oliv olja

Salt, 1 tsk röd paprika krydda

Gör så här

Fräs fin hackad lök, tillsätt paprika, fint hackad vitlök och morot skärad i små bitar och fint hackad chili. Fräs allt ihop halv minut och tillsätt tomatpuré, kikärtor, gröna ärtor, salt och lite vatten. Koka allt under några minuter – tills moroten blir mjukare och sedan tillsätt purjolök. Blanda såsen med färdig lagat couscous.

Kyckling röra med mandlar

2010-02-16 @ 17:21:57 • Kommentarer (1)PermalinkRecept-förrätterTrackbacks ()

Det är många som har smakat kyckling röra men den här är lite annorlunda. Torkade russin, malen kryddpeppar och grön peppar ger kycklingen en speciell sött och samtidigt lite kryddig smak som smälter på tungan.

 

Ingredienser:

Grillad, kokad eller stekt kyckling kött

2 msk torkade russin

2 msk mandlar

Salt, färsk malen grön peppar, malen kanel och kryddpeppar

1 msk solroskärnor

1 msk olivolja

1 msk grädde

1 msk majonnäs

1 msk klassisk senap

 

Gör så här:

Koka upp vattnet i en kastroll och lägg i mandlar för ca 2 minuter och sedan ta bort skinnet från mandlar efter det. Lägg russinen i varm vatten och låt de villa ca en minut. Skär kyckling kött i små bitar och i en större skål blanda med hackade mandlar, russinen, kryddor, majonnäs, solroskärnor, senap och grädde. Låt röra villa i kylen halv timme innan serveringen. Servera gärna med en toast bröd och apelsin.

 

Skinkroller med pepparrot vispgrädde

2010-02-16 @ 16:58:34 • Kommentarer (0)PermalinkRecept-förrätterTrackbacks ()

Det här är en traditionell tjeckisk förrätt. Den serveras på bröllop eller under olika affärsmiddagar och fäster. Jag älskar den och kan äta rollar även som huvudrätt och min kompis också. Det är enkelt att göra och saltat skinka gifter sig bra med mild grädde samt stark pepparrot. Skinka skivor ska vara lite tjockare än smörgås skivor ca 1-1,5 mm. Jag brukar köpa den på Lidl.

Ingredienser:

Skivad kokt skinka

Vispgrädde

Pepparrot

Apelsin till dekoration

 

Gör så här:

Vispa grädde och riv lite pepparrot och blanda försiktig ihop. Använd så mycket pepparrot du vill. Med hjälp av en liten sked fyll lite grädde i mitt av skivan och rolla ihop.

Om du ska ha skinkroller på buffé, pensla de lite med gelatin så de håller ihop när de serveras. Annars ligg de direkt på talriken. Dekorera gärna med en apelsin skiva.

Hej igen

2010-02-16 @ 16:35:50 • Kommentarer (0)PermalinkDagbokTrackbacks ()

Jag lever fortfarande men när min pappa dog i januari hade jag ingen lust att skriva på bloggen. Egentligen fanns inte så mycket att skriva om.

Men igår började jag praktiken som konferensvärdinna på Scandic och det känns bra. Huvudsaken är att inte sitta hemma och göra någonting och framförallt får jag också lite pengar. Det känns att jag har trevliga kollegor.

Puss och kram