Spaghetti a la carbonara
Igår var vi sugna på pasta så det blev Spaghetti a la Carbonara. Det är alltid så gott om man gör det rätt. Hmmmmmmmm
Till såsen ska du behöva:
1 ägg
1 vispgrädde
lite parmesan
1 msk smör
lite rökt sidfläsk (du kan hitta den på Lidl. I Italien heter den Pancetta men det är detsamma.)
1 mindre lök
muskat ött
vit peppnar
salt
Blanda grädde med ägg, tillsätt riven parmesan, salt och peppar och riva lite muskat nött. Skär rökt sidfläsk (eller bacon) och lök i bitar. Steka lök med sidfläsk på stekpannan och när är lök som glass häll ägg med grädde i och smör. Det får inte kokas längre än 1 minut. Sedan blanda det med pasta. Godast är det med spaghetti.
Smaklig maltid.
Till såsen ska du behöva:
1 ägg
1 vispgrädde
lite parmesan
1 msk smör
lite rökt sidfläsk (du kan hitta den på Lidl. I Italien heter den Pancetta men det är detsamma.)
1 mindre lök
muskat ött
vit peppnar
salt
Blanda grädde med ägg, tillsätt riven parmesan, salt och peppar och riva lite muskat nött. Skär rökt sidfläsk (eller bacon) och lök i bitar. Steka lök med sidfläsk på stekpannan och när är lök som glass häll ägg med grädde i och smör. Det får inte kokas längre än 1 minut. Sedan blanda det med pasta. Godast är det med spaghetti.
Smaklig maltid.