Crème fresh efterrätt med inlagda aprikoser och blåbär

2009-11-16 @ 22:23:46 • Kommentarer (2)PermalinkRecept-efterrätterTrackbacks ()


Om ni är sugna på någonting sött eller det ska komma ett besök till er och ni vill inte baka prova det här:

Du ska behöva:

250 g kvarg (1 pack kesella)

450 g crème fresh

6 msk gelatinpulver

3 dl saft från aprikoser

½ burk aprikoser inlagda i socker

Lite flor socker

1 msk rum eller rum arom

3 msk blåbär

1 packet Tiramisu biskvi

2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Koka up saft från aprikoser och tillsätt lite socker. Häll färdig gelatin i formen och låt svalka. Vispa grädde och tillsätt kvarg, crème fresh, florsocker och rum. Blanda allt långsam och ordentligt (få ej vispas). Kära aprikoser i ca 3 mm tunna skivor och lägg de i form av cirklar på gelatin i formen och lägg blåbär mellan de. Häll över lite kräm, släta till. Blanda lite aprikos saft med lite rum och doppa lite biskvin i den och lägg de bredvid varandra. Häll över de lite kräm och släta till. Lägg aprikos skivor bredvid varandra och häll över lite kräm och slät till. Sedan fortsätt med biskvin igen. Smula halva packet biskvi sonder. Smält smör i stekpannan och tillsätt smultna biskvier, ta bort från spisen och rör om så länge smöret inte absorberas i biskvier. Häll det över kräm och pressa det lite till kräm. Stoppa det allt i frysen för en halv timme och sedan låt det stå i kylskåpet ungefär en timme. Sedan ska du lägga en fatt över formen och vända det om.

 

 

 

Kommentarer

Postat av: emelina

oj vad mycket goda recept du har här på bloggen :)



Svar på chokladansiktsmask inlägget:

tycker verkligen du ska testa men hoppas det går bra även om du är allergisk för den ansiktsmasken var verkligen underbar. Tack :)

2009-11-17 @ 00:15:07
URL: http://emelinaf.blogg.se/

Postat av: DG

Hoppas du får jobb snart på resebyrån

2009-11-17 @ 10:27:39
URL: http://dergham.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback